Stadig flere vurderer å kjøpe en varmepumpe, kanskje har du allerede bestemt deg? Da bør du ta med deg disse tipsene før du betaler.

Sammenlign priser og produkter

Det er mange gode tilbud på varmepumper der ute, eller det er i hvert fall tilsynelatende mange gode tilbud. For å sikre at du faktisk har fått en god totalpris med både varmepumpen, installasjonen og eventuelt service-avtale bør du sammenligne flere tilbud fra ulike leverandører. Det er tross alt totalprisen som tilsier hva varmepumpen faktisk kommer til å koste deg, så ikke la deg lure av lokketilbud.

Varmepumpen som passer deg og din bolig

Det er mange varmepumper ute på markedet, men det viktigste er å finne en som passer akkurat din bolig. Det hjelper lite å kjøpe varmepumpen som er best i test om denne ikke er optimal for din bolig. Spør en ekspert om hjelp og få gjerne en til å komme på befaring. En ekspert kan finne en varmepumpe som passer ditt bo-område, boligens størrelse og planløsningen, så sikrer du at varmepumpen faktisk dekker dine behov.

Sjekk støtteordninger

Enova har en rekke støtteordninger for miljøtiltak, deriblant varmepumper. Sjekk hvilke tiltak Enova støtter og hva kriteriene er før du kjøper en varmepumpe. Støtten vil komme godt med, men her er det viktig å følge kriteriene til punkt og prikke for at du skal kunne få søknaden godkjent. En leverandør vil også kunne gi deg gode råd om støtteordninger for varmepumper, og ellers gi deg et godt pristilbud.

Med disse tre rådene på veien vil du gjennomføre et godt kjøp og kan nyte en akkurat passe temperert bolig. Husk at det er bare å ta kontakt med en leverandør eller varmepumpeekspert om du har spørsmål. De er der for å hjelpe deg og ønsker at du skal gjøre et godt kjøp. Selv om du får hjelp fra en eller flere leverandører bør du alltid sammenligne ulike pristilbud for å sikre den beste prisen.