Stadig flere skaffer seg en varmepumpe til både vinter og sommersesongen. Etterspørselen blir som regel større når det begynner å bli kaldt ute, men ved å kjøpe varmepumpe utenfor sesongen vil lønne seg. Prisene svinger mye, og ved å kjøpe i en lavsesong er det lettere å skaffe seg den beste prisen på akkurat den varmepumpen du ønsker deg.

Ulike typer å velge mellom

Det er flere typer varmepumper å velge mellom, der noen krever større inngrep i boligen din. Ettersom alle varmepumper krever noe installasjon og arbeid i boligen bør dette gjennomføres i sommerhalvåret for å sikre at du har varme til vintersesongen. Om du planlegger oppussing kan du gjerne skaffe en varmepumpe i samme prosessen. Dette vil gjøre at installasjonen blir best mulig og sluttresultatet blir godt.

Ta kontakt med ulike leverandører for å kartlegge når det er rimeligst å installere en varmepumpe. Dersom du ønsker å spare inn noen tusenlapper bør du velge å kjøpe varmepumpen i lavsesongen.

Hvilken er best i test?

Før du ber om tilbud fra forskjellige leverandører kan du lese gjennom noen modeller som har kommet som best i test. Husk alltid da å lese hvilke kriterier som er lagt til grunn for vurderingen og hvem som utfører testene. Når du har en viss oversikt over hva som er å finne på markedet kan du høre med anbefalingene til en leverandør. Deretter er det bare å innhente en rekke tilbud fra ulike leverandører og velge det beste tilbudet.