På sommeren kan det faktisk bli for varmt, men det hjelper lite å trekke seg inn når det er minst like varmt inne. Skal du kjøpe vifte eller aircondition anlegg? Da bør du heller vurdere å kjøpe en varmepumpe som kan fungere året rundt. Ved å tenke langsiktig får du en god innetemperatur året rundt.

Kan også brukes på sommeren

De fleste tenker på varmepumper som et varmesystem til de kalde vintrene, men du kan faktisk få tak i varmepumper som kan reversere prosessen og fungere som aircondition på sommeren. Med en varmepumpe får du altså et godt inneklima uansett årstid og utetemperatur. Vi tilbringer mye tid hjemme, og da det tross alt viktig å trives. For ikke å snakke om viktigheten av en god natts søvn. I et fryktelig varmt soverom sover de fleste ikke særlig godt. På sommeren hjelper det lite å åpne vinduet, men en varmepumpe som aircondition løser problemet.

Typer varmepumper

Det finnes flere typer av varmepumper, men den rimeligste er luft til luft varmepumpen. Her kreves det lite arbeid til installasjon, og luft til luft varmepumpen er god på å fungere som aircondtion. Å bruke varmepumpen som avkjøling er heller ikke spesielt dyrt, for her reverseres bare prosessen. På vinteren hentes det luft utenfra som varmes opp og deretter slippes ut i boligen. På sommeren hentes varmen fra inneluften og føres ut til utedelen av varmepumpen. Du trenger altså ikke en aircondition, men en god varmepumpe.